Om oss

Haningekören bildades 1954 och samverkar med ABF Södertörn.

Haningekören är en blandad kör, vilket betyder att vi har både manliga och kvinnliga sångare. Vi är runt 25 personer som träffas en kväll i veckan för att sjunga och ha trevligt tillsammans. Åldern på medlemmarna varierar mellan ca 45-80 år och är ett härligt blandat gäng där alla passar in genom glädjen till körsång.

Haningekören har även varit huskör i Allsång på Skansen med Bosse Larsson. Kören medverkade redan 1979 och var sedan med flera år, bland annat 1986 i samband med Allsångens 50-årsfirande och i alla program åren 1991, 1992 och 1993. Några av de körsångarna som medverkade på Skansen är fortfarande aktiva medlemmar i kören.

Under vårterminer sjunger kören in våren vid valborgsfirandet i Brandbergen i samarbete med Hyresgästföreningen. Vi brukar även sjunga in våren på äldreboendet Vendelsögården och någon gång i maj/början på juni har vi allt som oftast en vårkonsert.

Under höstterminer övar vi för att ha julkonsert i december men ibland har vi även andra projekt på gång så som PUB-kvällen i oktober 2018.

Någon gång per termin brukar kören ha ett helgrep, ibland som internat med övernattning och ibland på hemmaplan.

Nuvarande Dirigent:

Lasse Franklin

Tidigare dirigenter:

Anders Westerlund

Sandra Lejon

Hedda Björkman Sjöberg